Dizajn etikete za vino

Dozvolite da dizajniramo etiketu koja će pričati priču o vašem vinu. Pogledajte primjere naših stvaranja i zavirite u postupak izrade etiketa, gdje se svaki detalj pretvara u pripovijest o vašem vinu.

dizajn_etikete_za_crno_vino_
moderan_dizajn_etikete_za_vino_
dizajn_etikete_za_vino_brunello_di_montalcino

Analiza tržišta

Nakon što klijent zada osnovne smjernice dizajna etikete i prezentira viziju brenda, prije samog pokretanja postupka dizajniranja etikete za vino potrebno je analizirati tržište.

Analizom tržišta utvrđujemo postotak sličnih etiketa te prednosti i nedostatke zadanih smjernica. Analiza nam pokazuje smjer razvoja dizajna, sve u cilju ostavljanja jakog vizualnog dojma kod potrošača, odnosno kupaca.

dizajn_etikete_za_bijelo_vino_moderna
dizajn_etikete_za_vino_grasevina
dizajn_etikete_za_bijelo_vino

Postupak izrade

Završenom analizom tržišta i prethodno dobivenim smjernicama započinje kreiranje dizajna etikete za vino, odnosno za njegovu ambalažu.

Dizajn se kreira autorski, što znači da je rad dizajnera autorski, odnosno da je unikat. Nakon završetka dizajna etikete, dizajn se prezentira klijentu te se kroz konzultacije rade sve potrebne izmjene i dopune na etiketi.

Za potpunu kvalitetu etikete, koja je ključna za brendiranje vinarije, potrebna je potpuna autorska sloboda prilikom dizajniranja.

 

dizajn_etikete_za_vino_plavac_mali_glagoljica
dizajn_etikete_za_vino_plavac_mali_crna_etiketa
dizajn_etikete_za_vino_plavac_mali

Dimenzije i uzorci

Dimenzije i uzorak papira za etiketu definiraju se kroz prethodnu analizu tržišta tržišta i smjernice klijenta.

Kod dimenzija etikete za vino nema strogih pravila, moguća je izvedba u svim dimenijama i oblicima, kao i izrada etikete u više dijelova.

Uzorci papira ili folije ponajviše ovise o dostupnim materijalima tiskarske tvrtke, a jednako je tako važno materijal prethodno vidjeti i osjetiti na dodir, kao i provjeriti njegovu dugotrajnost.

Dizajn etikete za vino može započeti.